středa 5. září 2012

Hřbitovní

Nevím čím to je, ale začínám být nějak ujetá na hřbitovy. Mám ráda židovské hřbitovy, protože jsou takové jiné, nějak pokorné a milé. Vždycky nezapomenu dát na nějaký náhrobek kamínek.
Na letošní dovolené jsem si nemohla nechat ujít lesní hřbitov v Drmouli. Židovský hřbitov v lese byl pro mě hodně vyjímečný.




A pak jsem měla to štěstí, že jsem byla v Praze v den, kdy byl přístupný Malostranský hřbitov. Je to jeden z nejtajemnějších a nejkrásnějších hřbitovů v Praze. Moc jsem si přála ho vidět. Uprostřed města a hluku oáza ticha, klidu a pokory.



Všimněte si toho krásného nápisu:
Zde pohřben muž šlechetný, vlastenec výtečný, spisovatel vynikající.




3 komentáře:

  1. Hřbitovy mám ráda. Je tam klid, člověk se ocitne v jiném světě. Vždycky mě překvapí něžná krása náhrobků. Musela to být příjemná procházka.

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud ti teda mohu doporučit, vyzkoušej se někdy podívat do Mikulova, je tam nádherný židovský hřbitov a obecně to město má v této tematice velkou minulost - synagoga aspol. :-) žena mě nedávno donutila nacpat plný autobox na střeše auta stativy a čím možným, aby podobné fotky mohla dělat. :-) zkus se podívat na stránky úřadu v Mikulově a najdeš tam informace o hřbitově - je to fajn tip na výlet (mikulov - ne hřbitov) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Mikulově jsem byla minulý rok, ale jen jsme tam přespávali. Když jsem zjistila, že je tam židovský hřbitov, tak jsem letěla přes půl města, abych ho stihla otevřený ( bohužel jen posledních 20 minut ). Ale určitě se tam ještě vrátím a prohlédnu si to pořádně. Synagogu jsem viděla.

      Vymazat